Localizarea geografică - galconstantacentru.ro
Miercuri, 22-01-2025 10:48:52

Localizarea geografică

Amplasarea teritoriului

Teritoriul GAL CONSTANTA CENTRU este un teritoriu compact ce se invecineaza la nord cu judetul Tulcea (prin comuna Vulturu) si la sud cu orasul Constanța, prin orașul Ovidiu.

Cea mai vestica este comuna Silistea, situata la mica distanta de Dunare, iar cele mai estice sunt comunele Lumina si Mihail Kogalniceanu.

Comuna Lumina se învecinează la sud lacul Siutghiol, la sud-vest oraşul Ovidiu (5 km), la vest comuna Mihail Kogălniceanu, la nord-est oraşul Năvodari. Lumina se află la 17 km nord de oraşul Constanţa, la 4 km vest de staţiunea balneo-climaterică Mamaia, la 7 km sud-est de aeroportul internaţional Mihail Kogălniceanu.

Distanta dintre Medgidia si Cuza Voda, cea mai apropiata comuna din teritoriul GAL este de 10 km. Cuza Voda se afla pe acelasi drum judetean cu Mihail Kogalnceanu, acesta din urma situandu-se la 23 de km de Medgidia.

Intre comuna Silistea si orasul Cernavoda in sud-vest sunt 15 km.

Pe teritoriul GAL se afla drumul European E60 ce ajunge in Constanta pe al carui traseu se gasesc si comunele Nicolae Balcescu, Mihail Kogalniceanu si Lumina.

Pe teritoriul comunei Mihail Kogalniceanu se afla Aeroportul International Mihai Kogalniceanu, care este situate la 25 km de Constanta.

Prin comuna Lumina trece si drumul national DN22 care face legatura intre Tulcea si Constanta.

Toate comunele sunt legate intre ele prin drumuri judetene, spre exemplu DJ222, DJ225, DJ224, DJ226B.

Exista si o cale ferata care leaga comuna Nicolae Balcescu de Medgidia si, mai departe, de Negru Voda si Bulgaria.

Situandu-se in apropiere de Constanta, teritoriul GAL Constanta Centru se afla, deci, si la o distanta mica de portul Constanta, nod international foarte important de circulatie a marfurilor, dar si de portul Constanta Sud - Agigea.

Despre celelalte Programe desfăşurate sub egida Uniunii Europene în România, vă invităm să vizitaţi pagina de web a

Centrului de Informare al Comisiei Europene în România

Avertisment

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României!

Toate informațiile, privind Programul Național de Dezvoltare Rurală, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT și nu sunt destinate comercializării!

Anunt important!

Beneficiarii vor respecta rezonabilitatea prețurilor prin „încadrarea în prețurile stabilite în BAZA DE DATE PREȚURI DE REFERINȚĂ a AFIR”, iar în cazul în care nu se identifică în această bază de date, prezentarea ofertelor corespunzătoare tipului de achiziție realizată: o ofertă de prețuri sub 15.000 euro și două oferte pentru prețuri peste 15.000 euro